Specialist in Autogas voordelig en schoon rijden

BK Gas is distributeur van LPG en marktleider in Nederland en België. We bevoorraden ruim 1.000 tankstations in Noordwest Europa, waaronder de netwerken van een aantal grote oliemaatschappijen zoals Lukoil, Esso, Q8, Shell en Texaco.

LPG-tankstations in België zijn meestal te vinden op strategische locaties, zoals langs belangrijke snelwegen en in stedelijke gebieden.

Officiële maximumprijs € 0,721 per liter incl. BTW

Westfa Autogas

Meer informatie
Wat is autogas?

Autogas, bij velen bekend als LPG, is een mengsel van propaan en butaan.

LPG is een bijproduct van de winning van aardolie en aardgas en komt vrij bij raffinage van aardolie. LPG wordt niet alleen toegepast als autobrandstof maar wordt bijvoorbeeld ook gebruikt als grondstof in de chemie, drijfgas in spuitbussen en verwarmingsbrandstof. Autogas leidt tot lagere autokosten, is minder milieubelastend dan traditionele brandstoffen en goed verkrijgbaar.

Autogas verkopen

Zorgeloos Autogas verkopen!

Een van de speerpunten van BK Gas is het optimaal ondersteunen van onze verkooppunten. Wij leveren snel en vakkundig autogas van de hoogste kwaliteit, zorgen voor nieuwbouw van afleverinstallaties én onderhoud en service van aanwezige autogasinstallaties. Daarnaast ondersteunen wij onze dealers door de inzet van ervaren accountmanagers. Verder geven wij uitgebreid, proactief advies over regelgeving en vergunningen. BK Gas is één van de actiefste ondernemingen in de LPG branche. Door een zeer dicht netwerk komen wij letterlijk overal in de Benelux.

Officiële maximumprijs € 0,721 per liter incl. BTW Neem contact op
1

Kwaliteit

Wij leveren snel en vakkundig autogas van de hoogste kwaliteit.
2

Ontzorging

We zorgen voor nieuwbouw van afleverinstallaties én onderhoud en service van aanwezige autogasinstallaties.
3

Ondersteuning

Wij ondersteunen onze dealers door de inzet van ervaren accountmanagers.
4

Advies

Wij geven uitgebreid, proactief advies over regelgeving en vergunningen.

Wilt u LPG in laten bouwen in uw eigen auto?

U kunt hiervoor terecht op de website van de Platform Autogas. Hier vindt u alle adressen van Belgische LPG-inbouwspecialisten. De aangesloten leden voldoen aan een aantal criteria en zijn gespecialiseerd in het inbouwen en onderhouden van diverse merken autogassystemen.

Ga naar de website
De voordelen

Rijden op autogas is een stuk voordeliger dan rijden op benzine of diesel.

Dit komt vooral omdat er op LPG geen accijns wordt geheven. Omdat autogas een schone brandstof is, heeft de Belgische regering beslist het gebruik van LPG financieel interessant te houden.

LPG wordt al meer dan 50 jaar verkocht in België en heeft een landelijk dekkend netwerk van verkooppunten. Hier is autogas verkrijgbaar bij meer dan 300 tankstations.

  • Wie autogas tankt, rijdt na inbouw van een autogassysteem vanaf zo’n 12.000 kilometer per jaar goedkoper dan op benzine.
  • Indien u een auto koopt, die al beschikt over een autogassysteem, bent u al meteen voordeliger uit dan met benzine.
  • Rijden op LPG is voordeliger dan het rijden op diesel. Duizenden automobilisten merken dit dagelijks aan de pomp. Hoe meer kilometers u rijdt, hoe groter uw besparing!
Duurzaamheid

Rijden op autogas resulteert in een 10-15% lagere CO2-uitstoot dan rijden op benzine.

Daarnaast draagt rijden op autogas direct bij aan een betere luchtkwaliteit.
  • Uit TNO onderzoek blijkt dat de uitstoot van stikstofdioxiden (NOx) bij autogas maar liefst 37 keer minder is dan bij diesel en de helft minder dan bij benzine.

  • Daarnaast komt bij autogas nauwelijks uitstoot van fijnstof voor, terwijl dit bij diesel een groot probleem is. De uitstoot van schadelijke roetdeeltjes (fijnstof, PM10) is met autogas bijna 10 keer minder dan bij diesel en bijna anderhalf keer minder dan bij benzine.

Belastingvoordeel

Bereken uw besparing!

Het omslagpunt tussen benzine en diesel enerzijds en autogas anderzijds is van doorslaggevende betekenis voor de automobilist om op autogas te gaan rijden. Dankzij de ondersteuning van de overheid in de vorm van belastingvoordelen voor de autogasrijder. De brandstofprijzen en het type auto dat u rijdt of wilt rijden bepalen mede het omslagpunt. Bekijk hier de rekenmodule van Platform Autogas België

Bekijk de rekenmodule
Contactgegevens:
Contact

Neem vrijblijvend contact op

Contactformulier (BE/NL)