slim denken

Voordelen van LPG

Rijden op autogas is kiezen voor een voordelige én schone brandstof. In Nederland hebben zo’n 120.000 automobilisten deze slimme keuze gemaakt. Zij profiteren iedere dag van de voordelen die LPG biedt.

lagere autokosten

Rijden op autogas is een stuk voordeliger dan rijden op benzine of diesel. Dit komt vooral omdat er op LPG veel minder accijns wordt geheven dan op benzine en diesel. Wie autogas tankt, rijdt na inbouw van een autogassysteem vanaf zo’n 12.000 kilometer per jaar goedkoper dan op benzine.

Indien u een auto koopt, die al beschikt over een autogassysteem, bent u al vanaf zo’n 4.000 kilometer per jaar voordeliger uit dan met benzine. Rijden op LPG is voordeliger dan het rijden op diesel. Duizenden automobilisten merken dit dagelijks aan de pomp. Hoe meer kilometers u rijdt, hoe groter uw besparing!

minder milieubelastend

Autogas is minder schadelijk voor het milieu dan benzine en diesel. Rijden op LPG resulteert in een 10-15% lagere CO2-uitstoot dan rijden op benzine. Daarnaast draagt rijden op autogas direct bij aan een betere luchtkwaliteit. Uit TNO onderzoek blijkt dat de uitstoot van stikstofdioxide (NOx) bij autogas maar liefst 37 keer minder is dan bij diesel en de helft minder dan bij benzine.
Daarnaast komt bij LPG nauwelijks uitstoot van fijnstof voor, terwijl dit bij diesel een groot probleem is. De uitstoot van schadelijke roetdeeltjes (fijnstof, PM10) is met autogas bijna 10 keer minder dan bij diesel en bijna anderhalf keer minder dan bij benzine.

goed verkrijgbaar

LPG wordt al meer dan 50 jaar verkocht in Nederland en heeft een landelijk dekkend netwerk van verkooppunten. Hier is autogas verkrijgbaar bij meer dan 1.300 tankstations. Andere alternatieve brandstoffen zijn niet landelijk verkrijgbaar.

Rijden op LPG is dus een eenvoudige en direct toepasbare manier om meer verantwoord auto te rijden.